ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ!

Τα χελιδόνια είναι συνυφασμένα με την άνοιξη... Τα χελιδόνια σε τατουάζ όμως, ήταν ιστορικά σύμβολο των ναυτικών ώστε να επιδεικνύουν την ναυτική τους εμπειρία.

Ένα έθιμο που έχει ρίζες στην Βρετανία από τις απαρχές της ναυτιλίας. Το να διανύει κανείς μεγάλες αποστάσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο στις αρχές της ναυτιλίας, έτσι ένα ή περισσότερα τατουάζ με χελιδόνια δήλωναν έναν έμπειρο και πολύτιμο ναυτικό.
Άλλος μύθος υποστηρίζει πως όπως τα χελιδόνια επιστρέφουν κάθε χρόνο στην ίδια τοποθεσία για να ζευγαρώσουν και να χτίσουν τη φωλιά τους έτσι και το σύμβολο του χελιδονιού εγγυάται την ασφαλή επιστροφή του ναυτικού στο σπίτι του. Ο ναυτικός θα έκανε το πρώτο τατουάζ χελιδόνι πριν να μπαρκάρει, ενώ το δεύτερο θα το έκανε με την λήξη των ταξιδιών του κατά την επιστροφή του στο λιμάνι βάση του.

Εμείς πάλι μπορεί να μην έχουμε τατουάζ χελιδόνι αλλά έχουμε πολλά χελιδόνια δίπλα μας κάθε μέρα και αυτό μας αρέσει πολύ! Πετάνε τριγύρω, σχεδόν ακουμπάνε την επιφάνεια της θάλασσας και συχνά πυκνά αράζουν στα σχοινιά μας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top