ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Καλοί μας φίλοι! Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας!

Όπως μάλλον γνωρίζετε, στη χώρα μας έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.
Σχεδόν το 1/3 της επικράτειάς μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε τεράστια πετρελαϊκή πλατφόρμα.

Επειδή δεν θέλουμε ο τόπος μας να μετατραπεί σε μπαταρία της Ευρώπης, σε πεδίο βολής του ΝΑΤΟ, σε "οικόπεδα" των πετρελαϊκών εταιρειών, σε κρανίου τόπο…
Επειδή θέλουμε καθαρό αέρα, καθαρό νερό, καθαρή ενέργεια, θέλουμε θάλασσες αμόλυντες και δάση ζωντανά…
Επειδή δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στο έγκλημα που πάει να συντελεστεί… συμμετέχουμε όσο και όπως μπορούμε στον αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, για τη διακοπή των έργων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ξηρά και στη θάλασσα. Συμμετέχουμε ενεργά στην Ανοιχτή Συνέλευση που έχει συσταθεί εδώ στην Κεφαλονιά (παλιότερα στην αντίστοιχη της Πρέβεζας) και προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε για το θέμα μέσα από την ιστοσελίδα μας και τα κοινωνικά δίκτυα.  Εδώ και λίγους μήνες, μαζί με φίλους από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, πήραμε την πρωτοβουλία και φτιάξαμε την ιστοσελίδα savegreekseas.com. Εκεί μπορείτε να βρείτε πολύ υλικό σχετικά με το θέμα των εξορύξεων, να μαθαίνετε τα νέα και τις δράσεις των πρωτοβουλιών που έχουν συσταθεί σε όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις και πολλά πολλά άλλα.

Πρόσφατα ανέβηκε στην πλατφόρμα change.org  το ηλεκτρονικό ψήφισμα, με το οποίο δηλώνουμε την αντίθεσή μας  στα παρωχημένα σχέδια για παραχώρηση θαλάσσιων και χερσαίων εκτάσεων σε πετρελαϊκές εταιρείες και ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση  να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να εγκαταλείψει οριστικά το πρόγραμμα εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Σας ζητάμε λοιπόν να υπογράψετε το ψήφισμά μας και να μας βοηθήσετε να σταματήσουμε το προσχεδιασμένο έγκλημα.
Κάντε κλικ στο σύνδεσμο, βρείτε την αίτηση στη γλώσσα σας (EN, FR, IT, ES,), υπογράψτε και μοιραστείτε!

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για ένα θέμα που μας αφορά όλους και περισσότερο από εμάς αφορά τα παιδιά, δηλαδή τους αυριανούς κατοίκους των νησιών του Ιονίου/της Κρήτης/της Ηπείρου/της Πελοποννήσου, της χώρας, της Γης..

Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top