ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΡΙΣΚΟ;;;

Το  Ιόνιο πέλαγος, είναι ένας μικρός παράδεισος. Έτσι το νιώθουμε  οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής , έτσι και οι επισκέπτες της. Όσοι γνωρίζετε την περιοχή ξέρετε για τι φυσική ομορφιά μιλάμε, όσοι όχι, σας συστήνουμε να την επισκεφτείτε ανεπιφύλακτα! 
Μάλλον θα πρέπει να βιαστείτε βέβαια, γιατί το μέλλον του προβλέπεται δυσοίωνο. Μαύρο, σαν το πετρέλαιο που κρύβει στα βάθη του και που σύντομα προβλέπεται να ξεκινήσει η εξόρυξη του. Όλη αυτή η θαλάσσια περιοχή από το βορρά μέχρι το νότο και σχεδόν όλη η στεριά που καταβρέχει, έχει χωριστεί σε οικόπεδα και τμηματικά δίνεται στις εταιρίες που θα εκμεταλλευτούν τον ορυκτό της  πλούτο.

Κάποιοι λένε πως είναι η μόνη και μάλιστα η καλύτερη επιλογή! Οι κάτοικοι της περιοχής,  που θα επηρεαστεί άμεσα η ζωή τους, εννοείται  ότι δεν ρωτήθηκαν καν. Καλούνται όμως σήμερα (αφού έχουν υπογραφεί οι συμφωνίες!)  να ενημερωθούν «επίσημα» από τις εταιρίες για το πόσο καλές θα είναι αυτές οι επενδύσεις για την περιοχή τους αλλά και  για την  πτωχευμένη μας  χώρα …
Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι  η χώρα μας -όπως και οποιαδήποτε άλλη χώρα- είναι πραγματικά φτωχή, όταν χάνει το φυσικό της κεφάλαιο : την εύφορη γη, τον καθαρό αέρα, τις πλούσιες θάλασσες.

Προβληματιζόμαστε και μοιραζόμαστε μαζί σας  τις ανησυχίες μας  για  το θέμα των εξορύξεων , μιας και μας αφορούν όλους, όπου κι αν είμαστε, οπουδήποτε κι αν γίνονται. Ξέρουμε πλέον, πως  συνεχίζοντας να επενδύουμε στα ορυκτά καύσιμα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επιταχύνουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.  Αναρωτιόμαστε λοιπόν:  Θέλουμε στ’αληθεια να δούμε τα χειρότερα;
Θέλουμε αλήθεια να πάρουμε τέτοιο ρίσκο;;;

Εμείς έχουμε ήδη απαντήσει.  Λέμε ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσους πιστεύουν πως η εποχή του πετρελαίου πρέπει να αποτελέσει παρελθόν, αν θέλουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον. Εσείς; Τι λέτε;

Αφιερώσαμε 7 ημέρες στο μεγάλο  ζήτημα των εξορύξεων και μοιραζόμαστε μαζί σας, όσα φαίνονται σε μας ενδιαφέροντα σχετικά με το θέμα. Εάν νιώθετε ότι κι εσείς θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα, αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ρίξετε μια ματιά, πριν πάρετε θέση! Εάν  πάλι, γνωρίζετε το θέμα και πιστεύετε και σεις πως ρισκάρουμε πάρα πολλά για το τίποτα, βοηθήστε μας να το διαδώσουμε!

Η προσπάθειά μας φυσικά δε σταματά εδώ. Συνεχίζεται μέσω της Ανοιχτής Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων, στην οποία είμαστε ενεργά μέλη. Σκοπός της συνέλευσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την  τοπική κοινωνία για τους κινδύνους που ελλοχεύει η εξόρυξη υδρογονανθράκων. Επίσης, μαζί με καλούς φίλους, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε και να τρέξουμε μια ιστοσελίδα, όπου είναι διαθέσιμη και συγκεντρωμένη όλη η πληροφορία σχετικά με το θέμα των εξορύξεων. Μέσα από το savegreekseas.com επιδιώκουμε να μάθουμε τι σημαίνει «έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων», τι προβλέπουν οι συμβάσεις, τι κινδυνεύουμε να χάσουμε μια για πάντα αν τυχόν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν. Στόχο έχουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις Πρωτοβουλίες Πολιτών Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων και να υποστηρίξουμε το δίκαιο αγώνα για το δικαίωμα των παιδιών μας στον καθαρό αέρα και στο καθαρό νερό.

Scroll to top