ΔΙΑΣΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

Σήμερα το απόγευμα  οι λιμενικές αρχές μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μια θαλάσσια χελώνα στον κόλπο σε πολύ ρηχά νερά πιθανότατα τραυματισμένη, καθώς φαινόταν για ώρες ανήμπορη να κουνηθεί.

Πήραμε το βαρκάκι μας και μετά από 20 περίπου λεπτά καταφέραμε να την εντοπίσουμε κοντά στην παραλία της Νέας Καμαρίνας. Αρχικά ανησυχήσαμε γιατί φαινόταν να την παρασέρνει το κυματάκι αλλά πλησιάζοντας σήκωσε το κεφάλι της, πήρε ανάσα και βούτηξε στο νερό. Η πρώτη μας προσπάθεια να την πάρουμε στην βάρκα δεν ήταν επιτυχημένη, καθώς ήταν πολύ βαριά και κατάφερε να ξαναβουτήξει. Μετά από μερικά λεπτά που ήρθε πάλι στην επιφάνεια όμως, καταφέραμε να την πιάσουμε. Μεγάλος ενθουσιασμός! Φορτωμένοι στο βαρκάκι μας, όλη η οικογένεια και η χελώνα, επέστρεψε στην Πρέβεζα απολαμβάνοντας και ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα! Στο λιμάνι, η λιμενική αστυνομία περίμενε για να πάρει τις απαραίτητες μετρήσεις και να καταγράψει το περιστατικό και 'ήταν πολλοί αυτοί που σταματούσαν τη βόλτα τους όταν συνειδητοποιούσαν ότι μια Caretta caretta ήταν εκεί!

Η χελώνα έμεινε σε ασφαλές μέρος, καλυμμένη με υγρές πετσέτες μέχρι την Κυριακή το πρωί, οπότε και τη στείλαμε με το λεωφορείο στο κέντρο Περίθαλψης του Αρχέλων στην Αθήνα. Η χελώνα έχει 82 εκατοστά καβούκι και πάνω από 40 κιλά βάρος και μιας και είναι γένους θηλυκού της ονομάσαμε «Αφροδίτη»! Όπως μας ενημέρωσαν από το κέντρο περίθαλψης έχει ένα κάταγμα στο κρανίο αλλά καθώς έχουν ήδη αρχίσει τις προσπάθειες σίτισης της, ελπίζουμε ότι θα ανακάμψει και σύντομα θα αφεθεί και πάλι ελεύθερη πίσω στη θάλασσα!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top