ΒΑΛΕ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ!

Πόσα πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικών και καπάκια μπορεί να είναι πεταμένα γύρω από ένα γήπεδο, ενώ δίπλα υπάρχουν παντού κάδοι σκουπιδιών;  Πολλά, πάρα πολλά!

Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το αγαπημένο μας γήπεδο στον Καραβόμυλο, μας περιμένει η ίδια εικόνα : πεταμένα μπουκάλια και καπάκια παντού τριγύρω. Κάθε φορά  μαζεύουμε όσα περισσότερα μπορούμε, μα την επόμενη φορά καινούρια έχουν πάρει τη θέση τους. Το έχουμε συζητήσει  πολλές φορές το θέμα με τους πιτσιρικάδες που παίζουν εκεί. Κυρίως με αυτούς που όταν μας βλέπουν να μαζεύουμε τα σκουπίδια μας ρωτάνε γιατί το κάνουμε αυτό. Τους εξηγούμε λοιπόν πως κάθε μπουκάλι πλαστικού ζει για εκατοντάδες χρόνια. Πως με τον καιρό διαλύεται σε μικρά, πολύ μικρά κομμάτια πάνω στα οποία ‘κολλάνε’ διάφορες τοξικές ουσίες, με αποτέλεσμα να μολύνουν το νερό ή το έδαφος στο οποίο θα καταλήξουν. Και πως μιας και όλα στη φύση λειτουργούν κυκλικά, στο τέλος οι τοξίνες αυτές καταλήγουν στον οργανισμό μας.  Άλλωστε, ποιος ο λόγος να ξοδεύουν χρήματα για νερό σε πλαστικό μπουκάλι, όταν δίπλα ακριβώς υπάρχει βρύση με πόσιμο νερό;

Παρόλο που το θέμα των πλαστικών συζητιέται πολύ τα τελευταία χρόνια, μιας και έχει γίνει μάστιγα για όλο τον πλανήτη, συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολύς κόσμος που ακόμη δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα ή ίσως αποφεύγει να το σκεφτεί. Σκεφτήκαμε λοιπόν να αφήσουμε ένα μικρό ‘μήνυμα’ εκεί στο γήπεδο… Ελπίζουμε  να προβληματίσουμε  λίγο μικρούς και μεγάλους που το επισκέπτονται και ποιος ξέρει, ίσως σύντομα κάποιοι  αλλάξουν  συνήθειες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top