ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ECO CRUISING

"Σπίτι μας ο πλανήτης, σημαία μας η ελευθερία"

Είμαστε ο Βασίλης και η Βενετία. Παθιασμένοι με τη φύση και έχοντας και οι δυο σπουδές  στις περιβαλλοντικές επιστήμες, στοχεύουμε στην αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσω της Eco cruising από το 2010.
Η προσπάθεια μας ξεκίνησε από τον Αμβρακικό κόλπο, έναν μικρό παράδεισο, που αποτελεί  το σπίτι ενός ιδιαίτερου πληθυσμού άγριων δελφινιών. Ο κόλπος φιλοξενεί καταπληκτική ποικιλία ζωής, όμως δυστυχώς η ζωή αυτή κινδυνεύει: περισσότερο από το 50% των μαζών του νερού του κόλπου έχουν χαμηλό ή μηδενικό οξυγόνο, με αποτέλεσμα πλέον να χαρακτηρίζεται ως νεκρή θαλάσσια ζώνη.
Δεν νομίζετε ότι οι νεκρές ζώνες του πλανήτη μας αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς; Δυστυχώς, αυτό είναι γεγονός. Διερωτώμενοι πόσα πολύτιμα οικοσυστήματα, όπως ο Αμβρακικός, κινδυνεύουν παγκοσμίως εξαιτίας του εγωιστικού και αυτοκαταστροφικού τρόπου που αντιμετωπίζουμε τη μοναδική Γη μας, τον Οκτώβριο του 2017 πήραμε μια μεγάλη απόφαση: να  αλλάξουμε τελείως τρόπο ζωής και ταξιδέψουμε για να δούμε και να εξερευνήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θαύματα της φύσης μπορούμε. Έτσι, μεταμορφώσαμε το SPUR ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 14 μέτρων στο πλωτό μας σπίτι και τον Ιούλιο ολόκληρη η οικογένεια (εμείς οι δύο και τα δύο παιδιά μας, η Αφροδίτη και ο Οδυσσέας) εγκατασταθήκαμε σε αυτό.
Έχοντας ως πηγή ενέργειας τον άνεμο και τον ήλιο, και ακολουθώντας έναν πιο απλό και βιώσιμο τρόπο ζωής, αισθανόμαστε πιο ‘eco’ από ποτέ και παρόλο που έχουμε λιγότερες πολυτέλειες έχουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τη φύση και τη ζωή!
Φυσικά, το να ζεις σε σκάφος δεν είναι ότι πιο εύκολο, όμως προσφέρει είναι διασκέδαση, περιπέτεια,  γνώσεις και σίγουρα χτίζει ωραίες αναμνήσεις!
Μέσω του ιστολογίου μας, μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας, ελπίζοντας να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τις κρουαζιέρες μας: να δείξουμε πόσο όμορφος και εύθραυστος είναι ο πλανήτης μας και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για την προστασία του.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Like & Follow us, Share our posts, Invite your friends to follow, Tag anyone who may be interested

MAKE A DONATION

GALLERY

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Λέκκας Βασίλης - Γιγή Βενετία

Email : eco.cruising@yahoo.gr

Τηλ : 0030-6973395839, 6975067399

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Scroll to top