Είμαστε ο Βασίλης και η Βενετία, παθιασμένοι με τη φύση και έχοντας και οι δυο σπουδές  στις περιβαλλοντικές επιστήμες. Η  Eco cruising είναι μια οικογενειακή μας προσπάθεια, μέσω της οποίας στοχεύουμε στην αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από το 2010.
Από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι το καλοκαίρι του 2017, πραγματοποιούσαμε κρουαζιέρες παρατήρησης δελφινιών / περιβαλλοντικές κρουαζιέρες στον Αμβρακικό Κόλπο, μια μοναδική θαλάσσια περιοχή που φιλοξενεί έναν ιδιαίτερο πληθυσμό άγριων ρινοδέλφινων. Τον Οκτώβριο του 2017 αποφασίσαμε να  αλλάξουμε τελείως τρόπο ζωής. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να αποχωριστούμε τα δελφίνια του Αμβρακικού αλλά αισθανόμασταν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουμε πανιά για νέες περιπέτειες!
Έτσι, μεταμορφώσαμε το SPUR ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος μήκους 14 μέτρων στο πλωτό μας σπίτι και τον Ιούλιο ολόκληρη η οικογένεια (μαζί με τα δύο παιδιά μας,την Αφροδίτη και τον Οδυσσέα) εγκατασταθήκαμε σε αυτό.
Έχοντας ως πηγή ενέργειας τον άνεμο και τον ήλιο, και ακολουθώντας έναν πιο απλό και βιώσιμο τρόπο ζωής, αισθανόμαστε πιο ‘eco’ από ποτέ και παρόλο που έχουμε λιγότερες πολυτέλειες έχουμε περισσότερο χρόνο για να απολαύσουμε τη φύση και τη ζωή! Φυσικά, το να ζεις σε σκάφος δεν είναι ότι πιο εύκολο, όμως προσφέρει διασκέδαση, περιπέτεια, γνώσεις και σίγουρα χτίζει ωραίες αναμνήσεις!
Μέσω του ιστολογίου μας, μοιραζόμαστε ιστορίες και δράσεις, ελπίζοντας να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τις κρουαζιέρες μας: να δείξουμε πόσο όμορφος και εύθραυστος είναι ο πλανήτης μας και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για την προστασία του.

"Σπίτι μας ο πλανήτης,

σημαία μας η ελευθερία"

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Like & Follow us, Share our posts, Invite your friends to follow, Tag anyone who may be interested

MAKE A DONATION

Every donation regardless of size is greatly appreciated and helps us keep going!

GALLERY

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Λέκκας Βασίλης - Γιγή Βενετία

Email : eco.cruising@yahoo.gr

Τηλ : 0030-6973395839, 6975067399

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Scroll to top

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.