ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ 

Στην περιοχή του Αμβρακικού βρεθήκαμε το 2009 και από τις πρώτες κιόλας εξορμήσεις μας, μαγευτήκαμε από την όμορφη φύση και την πλούσια ζωή που φιλοξενείται εδώ. Ζώντας διπλά σ’αυτόν τον τόπο και γνωρίζοντας τον καλύτερα,  δεν αργήσαμε να αντιληφθουμε πόσο εύθραυστο είναι αυτό το μοναδικό και πολύτιμο οικοσύστημα. Παρόλο που η ιδιαίτερη σημασία του έχει αναγνωριστεί εδώ και χρόνια και  έχει ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας στα πλαίσια πληθώρας συνθηκών (Ramsar, Natura, Εθνικό πάρκο κα), τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται τέτοια υποβάθμιση της ποιότητας των νερών του κόλπου, που δυστυχώς πλέον ο Αμβρακικός εντάσσεται στην ταχύτατα αυξανόμενη λίστα των «νεκρών» θαλασσίων ζωνών του πλανήτη.  Ωστόσο, αν και το πρόβλημα της ανοξίας είναι μείζον, ο Αμβρακικός παραμένει ένας μικρός παράδεισος στον οποίο ζουν αμέτρητα ψάρια και πουλιά, θαλάσσιες χελώνες και φυσικά τα γνωστά δελφινάκια του.
Θέλοντας να γνωρίσουμε αυτόν τον παράδεισο και σε άλλους και πιστεύοντας  πως μόνο όταν κάποιος βιώσει τα όμορφα και έντονα συναισθήματα που γεννά η επαφή με την άγρια ζωή μπορεί να αναγνωρίσει την αξία της φύσης και να βοηθήσει στην προστασία της, προέκυψε και η ιδέα της Eco cruising.
Αν και, οι περιβαλλοντικές κρουαζιέρες τότε φάνταζαν κάτι ανέφικτο και ουτοπικό για τα ελληνικά δεδομένα, αποφασίσαμε πως άξιζε να κάνουμε μια προσπάθεια.  Σήμερα ξέρουμε πως άξιζε και με το παραπάνω!

  • ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ
  • ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν για μας ένα μεγάλο σχολειό… Γνωρίσαμε καλύτερα τη φύση που κρύβεται δίπλα μας, μάθαμε τη φροντίδα που χρειάζεται ένα ξύλινο παραδοσιακό σκαρί, συνεργαστήκαμε με αξιόλογους ανθρώπους και δημιουργήσαμε και αυτό το blog θέλοντας να επικοινωνούμε τα νέα και τις δράσεις μας με όσους περισσότερους από εσάς γίνεται.
Το ταξίδι μας εκτός από δημιουργικό και περιπετειώδες ήταν και πολύ όμορφο χάρη στη δική σας ανταπόκριση. Ο ενθουσιασμός σας ήταν η καλύτερη επιβεβαίωση της ιδέας μας,  τα καλά σας λόγια και τα θετικά σχόλια ήταν η δύναμή μας για να συνεχίσουμε και τα βραβεία που μας χαρίσατε η πιο πολύτιμη ανταμοιβή!

Σας ευχαριστούμε λοιπόν από τα βάθη της καρδιάς μας, όλους εσάς (είστε τόσοι πολλοί που θα χρειαζόμασταν σελίδες ολόκληρες για να σας αναφέρουμε!) –  που μας  βοηθήσατε ο καθένας με όποιο τρόπο μπορούσε, όλα αυτά τα χρόνια!
Νιώθουμε πως πλέον η ‘’eco cruising’’ αποτελεί/έχει μια μεγάλη οικογένεια που ακόμα κι αν ο κύκλος του Αμβρακικού κλείνει θα μας συντροφεύει σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ 
 

Back to top