ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Καλώς ήρθατε στην Eco cruising

Είμαστε ο Βασίλης Λέκκας, η Βενετία Γιγή και τα 2 μας παιδιά, η Αφροδίτη και ο Οδυσσέας. Αγαπάμε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της φύσης και την αίσθηση της ελευθερίας όταν είμαστε εν πλω, είμαστε ευγνώμονες που τυχαίνει να ζούμε στον υπέροχο πλανήτη Γη και πιστεύουμε ότι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος να προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο μας ένα μέρος καλύτερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
  • O Βασίλης είναι περιβαλλοντολόγος-ιχθυολόγος, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών, skipper, εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης και πρώτων βοηθειών.

  • Η Βενετία είναι τεχνολόγος αλιείας και υδατοκαλλιεργειών, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών, πλήρωμα και υπεύθυνη γι’αυτό το blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Tο καλοκαίρι του 2010, ξεκινήσαμε με το παραδοσιακό ξύλινο τρεχαντήρι “Αγιος Σώστης”, περιβαλλοντικές κρουαζιέρες στο Εθνικό πάρκο του Αμβρακικού κόλπου. Σκοπός μας ήταν να συμβάλουμε στο να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, το πολύτιμο και ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα, μιας και πιστεύουμε ακράδαντα πως το πρώτο βήμα για την προστασία είναι η γνώση («With knowing comes caring», Sylvia Earle). Μετά από 8 χρόνια και χάρη στη δική σας ανταπόκριση -για την οποία είμαστε  ευγνώμονες-  νιώθουμε πως η προσπάθεια μας άξιζε τον κόπο.
Ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε λίγο πριν το τέλος του 2017, λίγο πολύ λόγω ελληνικής σουρεαλιστικής πραγματικότητας, ωστόσο για την eco cruising το ταξίδι συνεχίζεται!

Νιώθουμε ότι τώρα περισσότερα από ποτέ είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, μέσω της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης να ωθούμε τους ανθρώπους να συμβάλουν θετικά στην κληρονομιά που θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Παραμένουμε λοιπόν στη θάλασσα και πλέον στο πρόθεμα “eco” του ονόματος μας εκτός από την έννοια της οικο-λογίας, προστίθεται και η έννοια της οικο-νομίας αλλά και της κατοικίας, μιας και ετοιμάζουμε το SPUR, ένα 14μ ιστιοπλοϊκό, ώστε να γίνει το πλωτό, αυτόνομο μας σπίτι, από όπου και θα συνεχίσουμε με  νέα project!
Ελπίζουμε να σας έχουμε συμμέτοχους και υποστηρικτές και σε αυτό το ταξίδι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ 
 

Back to top