ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ 

«Απολαύστε μια κρουαζιέρα 

στα δελφίνια του Αμβρακικού!»

 

Μια ολοήμερα κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της οποίας έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες στο φυσικό τους περιβάλλον, σ’ένα τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς! Απολαύστε δελφίνια από απόσταση αναπνοής καθώς παίζουν με τα νεογέννητά τους, κάνουν άλματα και παιχνίδια στην πλώρη του σκάφους! Κατά τους ζεστούς μήνες συναντάμε καθημερινά, χελώνες Caretta caretta, καθώς εκατοντάδες από αυτές  έρχονται στον κόλπο για να τραφούν.  

Στη διαδρομή, ο έμπειρος περιβαλλοντολόγος μας θα σας συστήσει το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, την άγρια ζωή που αυτό φιλοξενεί αλλά και ενδιαφέρουσες πλευρές της ιστορίας του.

Μια ψυχαγωγική και επιμορφωτική  κρουαζιέρα που ολοκληρώνεται με στάση για μπάνιο σε μια όμορφη παραλία με φυσική σκιά και τη δυνατότητα(προαιρετικά)  για καφέ ή φαγητό  σε ταβερνάκι μπροστά στη θάλασσα!

Ιδανικό για όλες τις ηλικίες, για μεμονωμένους, ζευγάρια, οικογένειες και  μικρά γκρουπ. 

100% ποσοστό θέασης δελφινιών! Εγγυόμαστε ότι βλέπουμε δελφίνια σε κάθε κρουαζιέρα μας αλλά φυσικά, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την διάρκεια και την ποιότητα της αλληλεπίδρασης μας με αυτά.

 Καθημερινά  10:00 – 16:00 
*Καιρού και συμμετοχής επιτρέποντος.

Λιμάνι Πρέβεζας
Συντεταγμένες Google Maps
38°57’28,42“N
20°45’18,38″E

 

Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να κάνετε ΚΡΑΤΗΣΗ για να συμμετέχετε σε κάποιο από τα γκρουπάκια μας! Σε περίπτωση που δε συναντήσουμε τα δελφίνια έχετε δωρεάν συμμετοχή στην επόμενη κρουαζιέρα!

 

dolphin

 

Η Eco cruising δεσμεύεται για  την υπεύθυνη παρατήρηση της άγριας ζωής και υποστηρίζει την προστασία των κητωδών και του οικοτόπου τους.

PRIVE ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ 

«Ένα σκάφος, αμέτρητες επιλογές

 

Ναυλώστε το σκάφος και απολαύστε μια κρουαζιέρα μόνο για εσάς, τους φίλους σας, την οικογένεια σας, στα νησάκια του αρχιπέλαγους της Λευκάδας ή στον Αμβρακικό κόλπο.

 Κάποιες από τις προτάσεις μας:

 

ΠΡΙΒΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ 
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
(Σκορπιός, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ/ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
ΓΑΜΗΛΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΣΠΟΡ

(kanoe, sup, kite, scuba diving, snorkeling)

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 
(με πιστοποιημένη ξεναγό)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
(φωτογράφηση, βιντεοσκόπηση, επιστημονική έρευνα)
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ

 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • ΑΡΧΙΚΗ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε την κρουαζιέρα της αρεσκείας σας !!!

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑς EMAIL

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ

ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ

 

«Εξόρμηση σε ένα μοναδικό σύμπλεγμα υγροτόπων!»

Ρηχές λιμνοθάλασσες, αμμονησίδες από κελύφη οστράκων, γλυκόβαλτοι, αλμυρόβαλτοι, πυκνοί καλαμιώνες και καταπράσινες παραποτάμιες ζώνες, ένα μωσαϊκό από διαφορετικούς τύπους οικοτόπων που συνθέτουν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς και στηρίζουν την ανάπτυξη σημαντικής χλωρίδας και πανίδας, καθιστώντας τον κόλπο έναν από τους πιο σημαντικούς υγροτόπους της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια μιας ολοήμερης εξόρμησης έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αυτή την μοναδική περιοχή, να παρατηρήσετε και να φωτογραφήσετε την πλούσια ζωή που αυτή φιλοξενεί και να απολαύσετε νόστιμες τοπικές λιχουδιές! 

Οι εξορμήσεις πραγματοποιούνται όλο το χρόνο εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι εξορμήσεις μπορούν να συνδυαστούν με γεύμα σε ταβέρνα.
Συνολικό κόστος 180ευρω Max 4 άτομα. όλα τα ποτά (αλκοόλ,αναψυκτικά) και ελαφρύ γεύμα περιλαμβάνονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΜΕ ΤΟΝ 

 ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ 

Είμαστε ο Βασίλης Λέκκας και η Βενετία Γιγή και λατρεύουμε να μοιραζόμαστε με άλλους, την μοναδική εμπειρία της επαφής με άγρια και ελεύθερα δελφίνια!
Έχοντας και οι δύο σπουδές σχετικές με το περιβάλλον και απολαμβάνοντας πολύ να είμαστε εν πλω, γίναμε οι ιδιοκτήτες ενός ξύλινου τρεχαντηριού το 2010 και ξεκινήσαμε την Eco cruising. Είναι οικογενειακή προσπάθεια, με την συμμετοχή και την υποστήριξη των δυο παιδιών μας της Αφροδίτης και του Οδυσσέα. 
Σκοπός μας είναι κατά τη διάρκεια ολοήμερων κρουαζιέρων να μεταδίδουμε τις γνώσεις και το πάθος μας για τη θάλασσα και τη φύση, ώστε να προωθήσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων.  

 • το παραδοσιακό ξύλινο τρεχαντήρι  μας, τον  Άγιο Σώστη  μήκους 14 μέτρων , το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο με φαρδιούς πάγκους περιμετρικά ώστε να φιλοξενεί άνετα 25 άτομα και είναι πλήρως εφοδιασμένο με όλο τον ναυτιλιακό και σωστικό εξοπλισμό που απαιτείται από το νόμο.

  *Ο Βασίλης είναι πτυχιούχος περιβαλλοντολόγος και ιχθυολόγος, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών, skipper, εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης και πρώτων βοηθειών (PADI). 
  *Η Βενετία είναι πτυχιούχος τεχνολόγος αλιείας και υδατοκαλλιεργειών, με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών, πλήρωμα και υπεύθυνη για αυτό το blog.

ΑΡΧΙΚΗ
ΑΡΧΙΚΗ
ΑΡΧΙΚΗ
Με αγάπη, περιέργεια και σεβασμό για την μοναδική αυτή περιοχή και την πλούσια ζωή που εδώ φιλοξενείται, πλέουμε στον Αμβρακικό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος από το 2010 και το ταξίδι συνεχίζεται…
ΑΡΧΙΚΗ

ΚΑΘΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Οι κρουαζιέρες της Eco cruising διαφέρουν πολύ από μια τυπική κρουαζιέρα!
Θα ταξιδέψετε μαζί με μια μικρή ομάδα επισκεπτών οι οποίοι θέλουν να βιώσουν το μεγαλείο της περιοχής και να γίνουν μέρος της, και όχι απλά να περάσουν δίπλα της με μεγάλη ταχύτητα…

Εν πλω σερβίρουμε παραδοσιακά εδέσματα από τοπικές επιχειρήσεις αλλά και χειροποίητα μεζεδάκια από φρέσκα προϊόντα τοπικών παραγωγών.

ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η Eco cruising σε συνεργασία με το Ionian Dolphin Project -Τethys Research Institute, έχει δεσμευτεί για την υπεύθυνη παρατήρηση των άγριων δελφινιών με τρόπους που δεν διαταράσσουν τη φυσική τους συμπεριφορά ή του οικοτόπου τους, ακολουθώντας τους κανόνες του κώδικα υπεύθυνης συμπεριφοράς BE DOLPHIN SMART!

 • Στις κρουαζιέρες μας ενημερώνουμε τους φιλοξενούμενους μας για το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού και την άγρια ζωή που αυτό φιλοξενεί, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων για το σημαντικό αυτό οικοσύστημα.Φροντίζουμε την άγρια ζωή σε περίπτωση τραυματισμένων ζώων, παρέχοντας τους τις πρώτες βοήθειες και αναλαμβάνοντας την ασφαλή μεταφορά τους σε κέντρο περίθαλψης, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ και τον ΦΔΥΑ.  

  Προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επιστημονική έρευνα, συλλέγοντας δεδομένα πεδίου αλλά και νεκρών θαλ. θηλαστικών και θαλ. ερπετών.

   Τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιούμε είναι βιοδιασπώμενα και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.   

ΑΡΧΙΚΗ
ΑΡΧΙΚΗ

Χαιρόμαστε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που μας ενώνει κοινή φιλοσοφία! Συμμαχούμε για την προστασία της άγριας ζωής αλλά και για να προσφέρουμε στον επισκέπτη της περιοχής, την καλύτερη δυνατή εμπειρία φύσης και πολιτισμού.   

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΝΕΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Λέκκας Βασίλης – Γιγή Βενετία 

Λιμάνι Πρέβεζας

Tηλ : 0030 2682041992

Κιν : 0030 6973395839, 6975067399 

Ταχ .Διευθ/ση. : Ακράγαντος 5 Πρέβεζα, Ήπειρος, Ελλάδα 48100

Back to top